Vi tilbyder kostvejledning på klinikken fra den 1. august!

Knæ- og hoftehold

Der er fire knæ- og hoftehold du kan tilmelde dig i klinikken efter dine ønsker og behov (man. 10.30-11.30 og 17-18, ons 11.30-12.30, fre 10.30-11.30).

270.000 danskere lever med skavanker og smerter på grund af knæartrose/ slidgigt i knæet (læs HER)

Hvert år udføres 20.000 knæ- eller hofteoperationer i Danmark, men “hvis 10 mennesker kom til ortopædkirurgen og skulle vurderes, så ville 9 af dem efter at have set en fysioterapeut først ikke have behov for at se kirurgen efterfølgende”, siger Søren Thorgaard Skou, professor i træning og sundhed, ifølge DRTV  (læs HER).

Formålet med med træningen på vores knæ- og hoftehold er, gennem specifik træning, at REDUCERE SMERTE, forbedre FUNKTION, samt LETTE DAGLIGDAGEN og undgå eller udsætte operation i områderne. Alle hold er med autoriserede fysioterapeuters vejledning.

ditte/knae-.jpg

På knæ- og hofteholdene opbygger du styrke og stabilitet i KNÆ og HOFTE. Her er fuldt fokus på træning af musklerne omkring LEDDENE og fysioterapeuten hjælper med at tilpasse træningen til den enkelte så langt de fleste kan være med på holdene.

Forskningsprojekt ved Syddansk Universitet viser, at "hvis vi sender 10 patienter til undersøgelse hos en fysioterapeut som det første, så vil ni af dem vælge at starte med et træningsforløb fremfor at blive henvist til en ortopædkirurg. Og syv ud af 10 af disse patienter var efter 6 måneder stadig ikke henvist til ortopædkirurgen", siger professor Søren T. Skou fra Syddansk Universitet, der er en af forskerne bag undersøgelsen (læs mere HER)

 

Dine undervisere: Rasmus Lundgaard og Theis Hermansen

Se holdoversigt her

bubble