Formål
Formålet med Gravid holdet er, at afhjælpe og/eller forebygge smerter og gener hos den enkelte deltager, og give inspiration til bevægelse og øvelser i dagligdagen. At guide den gravide til trygt at kunne være aktiv igennem hele graviditeten, og bliver klogere på vigtigheden af en god kontakt til bækkenbunden før, under og efter fødsel.
Sundhedsstyrelsen anbefaler fysisk aktivitet til gravide se evt https://www.sst.dk/da/viden/fysisk-aktivitet/anbefalinger-om-fysisk-aktivitet/gravide

Målgruppe
Træning for gravide med bækkensmerter, -gener eller den gravide, der gerne vil forbygge gener. Der er ingen krav til hvor langt du er i graviditeten eller om du har smerter eller ej. 

Indhold og form
50 min træning fordelt mellem opvarmning, styrke, bevægelse og afspænding.
Træningen bliver en blanding af siddende, stående, liggende øvelser med fokus på bevægelse, puls, styrke og afspænding. Den gravide krop er omdrejningspunktet, med de udfordringer der kan følge med. Der trænes med middel intensitet 3x10-15 gentagelser, og vi kommer omkring både bækken og bækkenbund samt ben, skuldre og arme. Der vil blive brugt stor pilates bold og elastikker under træningen, og der er puder og tæpper til at understøtte mave og bækken i den liggende stilling. Undervejs i træningen yders der råd og vejledning til dagligdagens ergonomi, træning og udfordringer. Træningen er individuelt tilpasset. 

Information
Hav noget tøj på du kan bevæge dig i samt sko eller strømpefødder. Der er måtter at ligge på i holdsalen, hvor træningen foregår. Der er mulighed for at benytte cykel, crosstrainer eller løbe/gåbånd inden træningen. 

Se holdoversigt her

bubble