Formålet med efterfødselsholdet er at genoptræne kroppen efter graviditet og fødsel vaginalt og ved kejsersnit. Du er velkommen, om du har haft smerter/gener under graviditeten eller ikke. Formålet er at guide morkroppen til trygt at bruges igen, at være aktiv samt give inspiration til bevægelse og øvelser i dagligdagen. Du bliver klogere på vigtigheden af en god kontakt til bækkenbunden generelt samt efter graviditet og fødsel.

Målgruppe
Efterfødselstræning er for dig der har født vaginalt eller ved kejsersnit, som gerne vil have kontakt til, og trænet morkroppen. Du er velkommen når du føler dig klar, om det er 4 uger, 8 uger eller 12 uger efter fødsel. Det kan være en fordel at booke en tid hos Irene til et efterfødselstjek inden opstart, især hvis du har haft eller har gener og smerter i relation til bækken, bækkenbund, inkontinens, haleben eller underliv.  

Indhold og form
50 min træning fordelt mellem opvarmning, styrke, bevægelse og afslutning.
Træningen bliver en blanding af siddende, stående, liggende øvelser med fokus på bevægelse, puls, styrke og afspænding. Morkroppen er omdrejningspunktet, med de udfordringer der kan følge med. Der trænes med middel intensitet 3x10-15 gentagelser, og vi kommer omkring både bækken og bækkenbund samt ben, skuldre og arme. Der vil blive brugt stor pilates bold, elastikker, håndvægte under træningen. Undervejs i træningen yders der råd og vejledning til dagligdagens ergonomi, træning og udfordringer. Træningen er individuelt tilpasset. 

Information
Hav noget tøj på du kan bevæge dig i samt sko eller strømpefødder. Der er måtter at ligge på i holdsalen, hvor træningen foregår. Der er mulighed for at benytte cykel, crosstrainer eller løbe/gåbånd inden træningen.

Se holdoversigt her

bubble