Receptionen/telefonsvarer

Vi er kun et opkald væk

86 98 54 35

Afspænding i naturen

Hver onsdag, kl. 9.30-11.00, kan du deltage i Afspænding i Naturen v/ Ditte Pode. Alle mødes med afgang fra receptionen kl.9.30. 

Med afspænding i naturen rykker mindfulness, blid bevægelse, træning af nervesystemet, afspænding af muskler og smidiggørelse af bindevævet ud i naturrige omgivelser under åben himmel, i skov og ved sø og å. Herved udnytter vi naturens gavnlige effekter på helbred og trivsel.

Kombinationen af bevægelse og natur er en af de mest undervurderede veje til øget livskvalitet og et stærkt helbred. 


Afspændingsholdet er særligt godt til dig med langvarige eller kroniske smerter, følger af hjernerystelse, opspændte muskler, angst, stress eller depression, idet du:

 • Stimulerer og beroliger dit nervesystem
 • Afspænder muskler
 • Smidiggør bindevævet
 • Kombinerer evidensbaseret træning med naturen som ramme

Psychological benefits of green exercise in wild or urban greenspaces: A meta-analysis of controlled trials (2022).

Green and blue physical activity for quality of life: A systematic review and meta-analysis of randomized control trials (2021)

Holdundervisningen består af: 

 • Mindfulness-meditationer i åben opmærksomhed ved brug af sanseapparatet i skov, ved å og sø.  
 • Afspænding af muskler og bindevæv med meget blide stræk.
 • Rolige gåture til de steder vi slår os ned, tæt på klinnikken.
 • Groundingteknikker
 • Åndedræts-/vejrtrækningsteknikker 
 • Gående mindfulness (med bare fødder når der er lunt nok til det).  
 • Gåtur i stilhed på 2-3 km med bænke undervejs (hver 9. gang). 

Formål:

Alle øvelser er med kroppen forrest og under åben himmel for at udnytte naturens gavnlige effekter på helbred og trivsel. Omgivelserne inviterer til samtaler der bygger bro til hvordan du kan træne mere uformelt i dagligdagen. 

Du afspænder og smidiggør muskler og bindevæv, samt aktiverer og stimulerer kroppen med blid bevægelse og/eller sanseapparatet i naturskønne omgivelser. Hermed maximerer vi stimulering og aktivering neurale kredsløb; De trænes så du ikke ”blot” beroliger nervesystemet og regenererer neurokognitive mekanismer , men du træner og styrker også relevante neurale funktioner som forebygger opspænding og smerte, samt angst- og stressrelaterede symptomer som fx hjertebanken, uro, hukommelses- og koncentrationsbesvær.

Praktisk:

Holdet er tilpasset så alle kan være med og med løbende optag så du kan “droppe ind” som det passer dig eller sikre dig en fast plads på holdene med tilmelding via mail til lotte@hinnerup-fys.dk.

Sørg for at tage behageligt og løstsiddende hverdagstøj på, samt godt fodtøj. Er der koldt så medbring et tæppe eller en hynde du kan sidde på til korte øvelser undervejs. Du kan også beholde træningstøjet på efter træning i træningscenteret. Det vigtigste er at du gør dig det så behageligt som muligt.

OBS: Da vi ikke er herre over vejret vil klinikken, i få tilfælde, rykke undervisningen indendørs. I tilfælde heraf bliver du informeret pr. mail. Vælger du i det tilfælde at afmelde dig på dagen bliver du naturligvis ikke faktureret. Forvent dog at påklædning efter vind og vejr er nødvendigt. Regner det eksempelvis må paraplyen medbringes

Din underviser, Ditte Pode, er klinikkens Specialkonsulent, Cand. Mag. Specialiseret i Smerte og Indlæring fra Aarhus Universitet og Certificeret Mentor i Mindfulness. Hun har mange års erfaring i at undervise og at guide kroppen ind i dyb ro og afspænding. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte Ditte pr. mail ditte@hinnerup-fys.dk 

Tilmelding

Tilmelding hos Lotte på lotte@hinnerup-fys.dk

Priser

Du kan tilmelde dig for 150kr. pr. gang eller købe et 10-turs klippekort så du KUN betaler 112,50 kr. pr. holdtræning.

Klippekortet kan OGSÅ bruges til både Mindfulness og  Afspænding i holdsalen.

Mindfulness, Indendørs afspænding og Udendørs afspænding Pris
1 holdtræning  150,-
10-turs klippekort (25% rabat fratrukket) 1125,-

 

 

bubble