Receptionen/telefonsvarer

Vi er kun et opkald væk

86 98 54 35

Afspænding - Mindfulness med kroppen forrest

Hver torsdag, kl. 13.00 -14.00, kan du deltage i afspænding i holdsalen v/ Ditte Pode.

Afspændingsholdet er særligt godt til dig med opspændte muskler og stivhed i kroppen, samt ønsker enkle redskaber til hvordan du på få minutter kan skabe ro i kroppen.

  • Afspænder muskler
  • Smidiggør bindevævet
  • Stimulerer og beroliger dit nervesystem

De afspændingsøvelser og -teknikker som du lærer på holdet kan bruges til akuthåndtering og er nemme at overføre til hverdagen så du med få daglige øvelser også forebygger opspænding og uro i kroppen.

Holdundervisningen består af:

  • Øvelser på måtte, bold, liggende, siddende på gulv og på stol. 
  • Åndedrætsøvelser og vejrtrækningsteknikker  
  • Guidning i bittesmå blide stræk, opspænding og afspænding, samt gående mindfulness 
  • Individuelle massageteknikker som du lærer at udføre på dig selv, primært ansigt/kæbe/hals, øvre ryg, samt lænderyg og hofter.
  • Mindful spisning  
  • Balanceøvelser 

Træningen skal forstås som træning af neurale mekanismer. Metaforisk kan du forestille dig, at du med træningen vokser og forgrener sig som et træ der bliver stærkere eller som en slags infrastruktur i hjernen der skaber flere og stærkere forbindelser som gør det nemmere og nemmere for din krop at afspænde og finde ro i takt med din træning. Din neurologi skal trænes og vedligeholdes akkurat ligesom dine muskler. På dette hold får du en værktøjskasse fuld af redskaber med hjælp til selvhjælp i en fortravlet og presset hverdag; Redskaber som giver din krop det bedste grundlag for at kunne arbejde FOR dig..

Alle øvelser på holdet er med kroppen forrest, altså med aktivering af krop og/eller sanseapparat. Hermed stimuleres og aktiveres neurale kredsløb; De trænes så du ikke ”blot” BEROLIGER nervesystemet og neurokognitive mekanismer regenererer, men du TRÆNER og STYRKER også relevante neurale funktioner som forebygger opspænding og smerte, samt angst- og stressrelaterede symptomer som fx hjertebanken, uro, hukommelses- og koncentrationsbesvær.

Praktisk:

Holdet er tilpasset så alle kan være med og med løbende optag så du kan “droppe ind” som det passer dig eller sikre dig en fast plads på holdene ved at tilmelde dig via mail til lotte@hinnerup-fys.dk.

Sørg for at medbringe vand og at tage behageligt og løstsiddende hverdagstøj på. Du kan også beholde træningstøjet på efter træning i træningscenteret. Det vigtigste er at du gør dig det så behageligt som muligt

Din underviser, Ditte, er klinikkens Specialkonsulent, Cand. Mag. Specialiseret i Smerte og Indlæring fra Aarhus Universitet og Certificeret Mentor i Mindfulness. Hun har mange års erfaring i at undervise og guide kroppen ind i dyb ro og afspænding. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte Ditte pr. mail ditte@hinnerup-fys.dk

Tilmelding

Tilmelding hos Lotte på lotte@hinnerup-fys.dk

Priser

Du kan tilmelde dig for 150kr. pr. gang eller købe et 10-turs klippekort så du KUN betaler 112,50 kr. pr. holdtræning/klip.

Klippekortet kan OGSÅ bruges til både Mindfulness og  Afspænding i Naturen.

Mindfulness, Indendørs afspænding og Udendørs afspænding Pris
1 holdtræning af 60 min.  150,-
10-turs klippekort (25% rabat fratrukket) 1125,-

 

bubble